Az őssejt

Mi is az őssejt pontosan?

Korlátlan számú osztódásra, önmegújulásra képes, nem specializálódott sejtek, amelyek aszimmetrikus osztódás révén önmagukhoz hasonló sejteket képeznek, és emellett elkötelezett utódsejteket is létrehoznak.

A fogantatás után a petevezetékben a méh felé vándorló és osztódó, majd ott beágyazódó magzatkezdemény még „mindenre-képes” (totipotens) sejtekből áll. A magzati fejlődés 15. napján kezdődik meg e sejtek specializálódása idegsejtekké, agysejtekké, izomsejtekké, bőrsejtekké, stb. Mindezek csak úgy érhetők el, hogy a mintegy 2 méter hosszú DNS-makromolekulán belül lévő 3,2 milliárd nukleotid közül e speciális feladatokra felkészülő sejtekben más DNS-szakaszok lépnek működésbe.

A magzati fejlődést követően megmarad néhány ilyen „mindenre képes” sejt, ezeket szöveti őssejtnek (hemopoetikus) nevezzük, melyek születéskor a köldökzsinórvérből kinyerhetőek.

Kétféle őssejtet különböztetünk meg: embrionális és felnőtt őssejtek.

A felnőtt és az embrionális őssejtek nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, ám a felnőtt őssejteket nehezebb a csontvelőből elkülöníteni.

 

Miért jó az őssejt?

Az őssejtek a legtöbb, -ha nem az összes többsejtű- élőlényben megtalálható sejtek. Különlegességük, hogy mitotikus sejtosztódással széles körben képesek a szervezet speciális funkciót ellátó testi sejtjeivé differenciálódni.

Felnőtt korban az őssejtek a szervezet számos szövetében megtalálhatók. A szöveti őssejtek folyamatosan osztódó vagy éppen nyugvó állapotban vannak jelen. Legnagyobb mennyiségben a csontvelőben találhatók meg.

Ha a vérben keringő őssejtek egy adott szöveti környezetbe kerülnek, képesek lehetnek különböző szövetet alkotó érett sejtekké alakulni és új funkciót ellátni.

A felnőtt szervezetben a szöveti őssejtek biztosítják az élet során a folyamatosan használódó szöveteink állandó újraképződését.

Hogyan zajlik a folyamat?

Ha egy szerv nem működik optimálisan vagy valamilyen módon sérülést szenved és sejtpótlásra van szüksége, akkor a csontvelő jelet kap, és az információt felismerve kibocsájtja az őssejteket.

Az őssejtek a véráramon keresztül, egy speciális hírvivő anyag segítségével jutnak el a jelet küldő területre.

Amikor a célterületre érkeznek, be kell jutniuk a szervbe. Ezután osztódni kezdenek -sejtenként 1000-6000 másolat készül-, majd a szövet megfelelő sejtjeivé válnak.

A vérben átlagosan 2,4 darab őssejtet számlálhatunk mikroliterenként, ez 5 liter vérre vetítve 12 millió őssejtet jelent, azonban 25-30 éves korunk után ez a szám fokozatosan csökken.

A csökkenő őssejt szám viszont már nem tud megfelelő regenerációt eredményezni, ennek köszönhetően az öregedéssel együtt a szervek működése is romlik.

A csontvelői és szöveti őssejtek alkotják tehát a szervezet természetes megújulási szisztémáját.

Őssejt szaporító kapszula - Rendelje meg most!
Kimutatható, hogy -kortól függetlenül- minél több az őssejt a szervezetben, annál jobb lehet az egészségi állapot.

A felnőtt őssejtek újraképződése támogatható!

Az Olimpiq SXC Specialized sejtenergia kapszula természetes úton segítheti elő az őssejtek képződését, védheti sejtjeinket -az őssejteket is- a szabadgyökök támadásától.

Letöltés: ossejt.doc
© OssejtTerapia.hu
Unicornis-Trade Kft. - 3300 Eger, Faiskola út 11. - Tel: +36-20-434-5527 - mail@ossejtterapia.hu | Viszontlinkek
Kérdezzen!

Kérdése van?

Amennyiben az Olimpiq Stem X Cell őssejt
szaporítókapszulák
kal, vagy azok
rendelésével kapcsolatban kérdése van:

Hívja szaktanácsadóját bizalommal az alábbi telefonszámon:
+36/20/434-5527

További elérhetőségek:
Unicornis-Trade Kft.
3300 Eger, Faiskola út 11.
mail@ossejtterapia.hu